Apple Watch İncelemesi

Apple Watch İncelemesi
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Apple’ın uzun zamandır merakla beklenen akıllı saati Apple Watch’un, geçtiğimiz günlerde TV reklamı yayınlandı.

Apple, diğer akıllı cihazlarından farklı olarak Apple Watch’un tasarımında çok geniş bir stil yelpazesi sunuyor. Bunun nedeni olarak da Apple, “üzerinizde şık bir şekilde taşımanız için tasarlanmış bir aygıt, masanızın üstüne yerleştirdiğiniz veya cebinizde taşıdığınız bir aygıttan farklıdır.” gerekçesini sunuyor bizlere. 

Apple Watch ile sunulan farklı kayış seçeneklerinden yararlanabilir, kayışları dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

Peki Apple bu yeni ürünü ile bizlere neler sunuyor? Neler yapabilir bu akıllı saatle? 

iOS cihazınızla uyumlu olarak çalışacak olan Apple Watch ile iPhone’unuza gelen bir çağrıyı saatiniz ile cevaplandırabilecek, mesajları yanıtlayabilecek ve bildirimleri görebileceksiniz.

Ayrıca, başka bir Apple watch kullanıcısına anında elinizle çizdiğiniz bir resmi, mesajı, ya da saatin ölçtüğü kalp atışlarınızı iletebilirsiniz.

Ekran ve Arayüz

Ana ekran tuşu sağ tarafa yerleştirilmiş. Tıpkı eski saatlerde olduğu gibi bu tuş kendi etrafında dönüyor. Böylece saat görünümüne çok daha fazla yaklaşmış oluyor. Bu tuş sayesinde saat ve tarihi ayarlayabilir, ekranı yakınlaştırıp uzaklaştırabilir, uygulamalar arasında gezinebilirsiniz. Yani bu tuşla saatin arayüzünü kontrol etmek oldukça basit.

Apple Watch’un dokunmatiği de diğer akıllı cihazlardan farklı. Saat, dokunmayı, vurmayı ve tıklamayı ayırt edebiliyor. Böylece küçük bir dokunuşla bir işlem gerçekleştirirken daha ağır bir dokunuşla sağ tıklama gibi ayrımlara sahip olabiliyorsunuz. Ayrıca ekran, safir kaplama sayesinde oldukça dayanıklı.

Apple Watch'a sanal asistan Siri de entegre edilmiş. Siri, cepten sonra bileğe de taşınıyor.

Spor ve Sağlık Uygulamaları

Apple Watch’un arkasında birçok sensörün yer aldığı anlatıldı. Bu sensörler sayesinde bilek hareketiyle ekran açılıyor, kalp ritminiz okunuyor. Elbette ki Apple Watch da rakipleri gibi spora öncelik tanıyor. Bahsettiğimiz sensörler sayesinde adımlarınızı ölçebilen saat, yaktığınız kaloriyi de hesaplıyor. 

Bu aşamada saatin MagSafe benzeri bir şarj aleti ile kablosuz şarj olabilme özelliğini de atlamayalım.

Apple Pay ile Uyumluluk

Apple Pay kablosuz ödeme sistemi, Apple Watch tarafından destekleniyor. Böylece, Apple Pay ödeme sistemini kullanan her yerde saatinizi ödeme noktasına yaklaştırarak kredi kartınız ile ödeme yapabileceksiniz.

iOS cihazlarla uyumlu çalışacak olan bu akıllı saat 350 Dolar fiyat etiketi ile 10 Nisan’da piyasada yerini alacak.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)