Android‹deki Wi-Fi Açığına Dikkat!

Android’deki Wi-Fi Açığına Dikkat!
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemine sahip telefonlarda bir güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre Android telefonların birçoğunda Wi-Fi güvenlik açığı var. Wi-Fi sinyalleri üzerinden yapılan saldırı ile cihaza erişim sağlanabiliyor.

Bu açığın, Broadcom tarafından üretilen “Wi-Fi yonga” setlerinde olduğu tespit edildi. Apple, tespit edilen Wi-Fi güvenlik açığını iOS 10.3.1 güncellemesi ile düzeltti. 

Google Project Zero, iOS’un kapattığı aynı açığın Android’de de olduğunu açıkladı ve Nisan ayı sonunda yayınlanan sürüm ile Android’de de bu açık kapatıldı. Eğer Nisan ayında yayınlanan güncellemeyi alamadıysanız ya da henüz güncellemediyseniz hala risk altındasınız!

Her markanın bu güncellemeyi yayınlamadığını düşünecek olursak milyonlarca Android işletim sistemli akıllı telefon ve tabletler risk altında olabilir. Bu durumda alabileceğiniz tek önlem güvenliğinden yüzde yüz emin olmadığınız Wi-Fi üzerinden internete bağlanmamanız.

Google bu güncelleme ile birlikte 730 milyondan fazla Android cihaza güvenlik güncellemesi gönderdi. Bu güncellemeleri sayesinde Google’a göre piyasanın en güvenli Android telefonları belli oldu. İşte “Google’a göre” en güvenli cihazlar;

-Google Pixel

-Google Pixel XL

-Nexus 6P

-Nexus 5X

-Nexus 6

-Nexus 5

-Samsung Galaxy S7

-Motorola Moto Z Droid

-OPPO Neo 7

-OnePlus 3

-BQ Aquaris M5

-Vivo V3 Max

-LG V20

-Sony Xperia X Compact

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)