Android Telefonunuza Virüs Bulaştığını Düşünüyorsanız Yapmanız Gerekenler

Android Telefonunuza Virüs Bulaştığını Düşünüyorsanız Yapmanız Gerekenler
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Bir anda telefonunuz aşırı yavaşladıysa, uygulamalar sık sık çökmeye başladıysa, batarya tüketiminde anlamsız bir artık farkettiyseniz telefonunuza virüs bulaştığı ihtimalini değerlendirebilirsiniz.

Telefonuma virüs bulaşmasını engellemek için nasıl önlemler alınabilir?

Uygulama indirmek için market olarak Google Play’i tercih etmeniz dikkat edeceğiniz ilk husus olabilir.

Yüklediğiniz uygulamaların yorumları, cihazınızda hangi bilgilere erişim istediği gibi konular da oldukça önemli.

Diğer bir konuda internette sörf yaparken ziyaret ettiğiniz siteler ve bu sitelerde tıkladığınız linkler. Web sitelerinden indirdiğiniz dosyaları da özenle seçmelisiniz.

İşletim sistemi versiyonunun güncel olması ve tedbir amaçlı bir antivirüs uygulaması kullanmanız da alabileceğiniz önlemler arasına.

Android akıllı telefonuma virüs bulaştıysa temizlemek için ne yapmalıyım?

Telefonunuza virüs bulaştığını farkettiniz ve cihazınızı eski haline getirmek istiyorsunuz. Bazı virüs türlerinde fabrika ayarlarına dönmek bile yeterli olmuyor.

İlk olarak yüklü bir Antivirüs uygulamanız yoksa Google Play’den ücretli ya da ücretsiz bir Antivirüs uygulaması ile cihazınızda bir tarama gerçekleştirebilirsiniz.

Pil ve veri tüketiminde hiç aşina olmadığınız bir uygulama ya da uygulamalar gördüyseniz Ayarlar - Uygulamalar - Uygulama Yöneticisi menüsünden bu uygulamaları kaldırabilirsiniz.

Bu işlemlere rağmen telefonunuzda hala anormal durumlar varsa Ayarlar - Yedekle ve Sıfırla menüsünden cihazınızı fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Bu işlem cihazınızdaki tüm dosya ve bilgilerin geri dönüşümü olmayacak şekilde silinmesine neden olacaktır.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)