Android Telefonlar iPhone Telefonlara Oranla Daha Sorunsuz

Android Telefonlar iPhone Telefonlara Oranla Daha Sorunsuz
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Mobil cihaz performans ve sağlık raporunun 2016 yılı 4. çeyrek yayınlanan sonuçlara göre Android cihazların iPhone cihazlardan daha sorunsuz olduğu ortaya çıktı. Raporun aksine genel sanı aslında tam tersidir. Ancak rapor bu durumun aksini kanıtladı. 

iOS işletim sistemi ile çalışan iPhone telefonlar kullanıcılar açısından Android'e göre çok daha sorunsuz olarak nitelendiriliyor ancak yapılan çalışmalar aksini gösteriyor. 2016 yılının Ağustos ayında Blanco Technology Group, 2. çeyrek mobil cihaz performans ve sağlık raporuna göre de Android cihazlar daha stabil bulunmuştu. Yayınlanan rapora göre yılın 2. çeyreğinde iOS telefonların başarısızlık oranı %58, Android telefonların oranı ise %35’ti. iOS telefonlarda en büyük başarısızlık oranı iPhone 6’ya aitken, Android’de ise ilk sırada Samsung yer alıyor. 

Ağustos ayında yayınlanan rapordan biraz bahsettikten sonra yine konumuza dönelim. Aynı çalışmanın 4. çeyrek raporları sunuldu ve geçen yılın cihaz hata raporu hem marka hem de işletim sistemi yönüyle belli oldu. 

Açıklanan raporda dikkati çeken ilk şey iOS cihazların hata verme oranlarında son zamanlardaki artış. 2 yıl önce %25 olan hata oranı, 2016 yılı son çeyreğinde %62’lere ulaştı. Aynı zaman dilimi için Android işletim sisteminde ise hata oranı %47.

iOS için en çok hata oranına sahip telefon iPhone 6. Fakat şunu da bilmelisiniz ki; iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için hata oranı %3. Rapora göre; uygulamaların çökmesi, çok ısınma ve kulaklık problemleri iPhone’un başlı başına sorunu iken, kamera ve şarj sorunları, alınan USB hataları Android'in başlıca sorunları. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)