Android Saatler mi Yoksa Apple Watch mu?

Android Saatler mi Yoksa Apple Watch mu?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı saatler, diğer bir deyimle giyilebilir akıllı cihazlar ülkemizde henüz yer edemese de dünyada durum böyle değil. Akıllı saat üreticileri dünyada birbirleriyle kıyasıya yarışıyor. 

Akıllı saatler dijital saatlerin içine işletim sistemi yerleştirilmiş olanları bir bakıma. Bu durumda dünyanın en çok kullanılan işletim sistemleri olan iOS ve Android geliyor elbette ki akla. 

Peki akıllı saat alanında hangisi daha başarılı? Akıllı saat alınacaksa Android bir saat mi yoksa iOS bir saat mi almalı? Bu yazımızda bu iki farklı işletim sistemli saatlerden bahsedeceğiz.

İşlevsellik

Apple, Android saatlerde olmayan şık ve kolay bir arayüze sahip. Saatin açılış ekranında değil, tüm uygulamalarda da bu arayüzü kullanarak Android’e bir fark attı. 

Ancak Apple, Android giyilebilir cihazlarında var olan bir özelliği kullanmadı ve bu da kullanıcıları büyük ölçüde rahatsız edebiliyor. Bu özellik telefonlara bağlanabilen saatlerin bildirimlerinin saatlerde kapatılması. Android satlerde bu bildirimleri saatinizden almak istemiyorsanız kapatabiliyor ya da saatinizi telefonunuzdan tamamen bağımsız kullanabiliyorsunuz. Apple da ise bu mümkün değil. 

Sağlık

Akıllı saatlerin telefonların önüne geçen en belirgin özelliği tabi ki giyilebilir olması. Böylece taşıması da oldukça basit. Spor yapanların saatlerde var olan yüzlerce sağlık/spor uygulamasını kullanmaları da böylelikle kolaylaşıyor. 

Bu alanda Android cihazlarda iOS cihazlarda eşit hizmet sunuyor kullanıcılara. 

Sesle kontrol edilebilirlik

Android saatler ‘OK Google’ komutuyla beraber komutları dinleme moduna geçiyorlar. Hemen ardından komutunuzu verip, işlemi gerçekleştirmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu noktada Apple’ın büyük sayılabilecek bir sorunu var; Siri! Komut konusunda Apple, Android saatlerin gerisinde kalıyor.

Mobil ödemeler

Bu noktada ikisi de aynı hizmeti veriyor diyebiliriz. Ancak Apple’ı bir adım öne geçen bir özellikten bahsetmemiz gerek; otomatik ödemeler. Her iki saat de ödeme işleminde NFC teknolojisini kullanıyor. Apple akıllı saatiniz ile ödeme yaparken iPhone’unuzun yanınızda olması gerekmiyor.

Uygulama

Uygulama çeşitliliği konusunda ise Android saatlerin bir adım önde olduğunu söylemek mümkün. Bunun tek bir nedeni var, Android uygulamalar geliştiriciler tarafından daha kolay ve hızlı bir şekilde adapte edilebiliyor.

Fiyat

Apple ile Android saatler arasında bir fiyat uçurumu var. Apple her üründe olduğu gibi akıllı saatte de daha pahalı. Hatta Apple Watch’ın Gold Edition modeli ile kıyaslayacak olursak aynı fiyata 10’a yakın Android saat almak mümkün.

Sonuç olarak, artı ve eksi yönlerini değerlendirerek kullanımınıza ve ihtiyacınıza uygun akıllı saati seçmek çok da zor değil.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)