Android ROM Yüklemelerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Android ROM Yüklemelerinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sisteminin en önemli özelliklerinden biri Google dışındaki geliştiriciler tarafından geliştirilen farklı Android sistemlerin de kullanılabilmesidir.

Android işletim sisteminin dilenildiği zaman çok farklı şekillerde sunulabildiğini Samsung’un,HTC’nin kendine özgü arayüzlerini örnek gösterebiliriz.

Birçok kullanıcı Android’in bu konudaki esnekliğinin farkında ve bu nedenle de kendilerine yenilikler yaratmak istemekteler. Diyelim ki siz de kullandığınız Android sisteminden sıkıldınız ve farklılık yaratmak istediniz. Bunun için elbette ki cihazınıza uygun bir ROM indirmelisiniz. Ancak yeni Android ROM’a geçmeden önce gelin nelere dikkat etmenizgerektiğine göz atalım.

Öncelikle Android ROM yüklemesi öncesi şarjınızın dolu olmasına özen gösterin. ROM yüklemesinde ilk kurulum ve sonrasında cihazınız oldukça enerji tüketeceğinden bataryanızın en az %80 oranında dolu olmasını öneririz.

Var olan Android işletim sistemini silip yeni Android ROM kurmadan önce cihazınızdaki bazı verileri yedeklemeniz gerekiyor.

Telefon rehberinizdeki kişileri yedekleyebilmeniz için en basit yöntem, rehber kişilerinizi Gmail Kişiler ile senkronize etmektedir. SMS’lerinizin yedeklerini almak için ise SMS Backup & Restore uygulamasını indirerek yedekleme işlemi yapabilirsiniz.

Cihazınızda bulunan video, fotoğraf ve diğer tüm dosyaları SD karta kopyalayarak basitçe yedekleyebilirsiniz. Genel olarak tercih edileceğini düşünmüyoruz ama olur da arama kayıtlarını da yedeklemek isterseniz Call Logs Backup & Restore uygulaması ile de çağrılarınızı yedekleyebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)