Android Oreo‹da Arkaplan Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Android Oreo’da Arkaplan Bildirimleri Nasıl Kapatılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android’in yeni sürümü olan Oreo, Nexus ve Pixel sahiplerinin kullanımına sunuldu. Oreo’nun yeni özelliklerinden biri de arkaplanda çalışan uygulamaların bildirimleri ile ilgili. Bu özelliğin amacı, bir uygulamanın arkaplanda çalışmaya devam edip etmediğini bildirmek. Bu sayede arkaplanda hangi uygulamaların çalıştığını takip edebiliyor ve dilediğinizi kapatabiliyorsunuz.

Bazı uygulamaların da arkaplanda çalıştığını biliyor ve bunların bildirim olarak görüntülenmesini istemiyor olabilirsiniz. Mesela arkaplanda çalışan müzik dinleme uygulaması gibi uygulamalar.

Oreo öncesinde olduğu gibi sadece anlık bildirimleri görmek istiyorsanız bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Arkaplanda çalışan uygulamaların bildirim olarak gösterilmesini engellemek için şu adımları izleyin;

Google Play’deki Hide "running in the background" Notification uygulamasını ndirin.

Uygulamanın kurulumu tamamlandıktan sonra çalıştırın ve bildirimler için uygulamaya izin verin.

Bu işlemin arkaplanda çalışan uygulamalarını durdurmadığını, sadece Oreo sürümünde gelen arkaplanda çalışan uygulamaların bildirilmesini engellediğini belirtelim.

Çalışan uygulamaları görmek ve durdurmak için, Ayarlar > Uygulamalar menüsünü ziyaret edin. Durdurmak istediğiniz uygulamaları açın ve “Zorla durdur” seçeneğine dokunun.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)