Android Marshmallow Sürümü Sonrasında Az Bilinen Özellikler ve ipuçları

Android Marshmallow Sürümü Sonrasında Az Bilinen Özellikler ve ipuçları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemine sahip telefonunuzda yüzlerce özellik var ancak sadece birkaç tanesini mi kullanıyorsunuz? Bu yazımızda Marshmallow ile birlikte gelen yeni özellikleri ve ipuçlarını sizler için derledik.

Hızlı ayarlar menüsüne kolay erişim

Android 6.0 öncesinde hızlı ayarlar menüsüne ulaşmak için parmağınızı üstten aşağıya doğru indirip, sonrasında iki kez daha kaydırma işleminizi yapmanız gerekiyor. Ancak Marshmallow’da hızlı ayarlara erişmek için tek hamle yapmanız yeterli. 

Doze Mod

Bu özelliği kullanmanız için ekstra bir şey yapmanız gerekmiyor. Hali hazırda çalışan bu özellik telefonunuz ile uzun süre işlem yapmadığınızda otomatik olarak devreye giriyor ve daha uzun pil imkanı sağlıyor.  Arka planda çalışan, gereksiz şarj ve veri harcayan uygulamaları otomatik olarak durduruyor ve tasarruf etmenizi sağlıyor.

Google Now

Home butonuna, düğmesine uzun süre basılı tuttuğunuzda açılan bu özellik sayesinde izlediğiniz film, dinlediğiniz müzik, yemek yediğiniz mekan hakkında daha hızlı ve fazla bilgi alabiliyorsunuz.

Uygulama yedekleme

Marshmallow öncesinde de uygulama kurulumları yedekleniyordu ancak artık uygulama ayarlarını da yedeklemeniz ve geri yüklediğinizde aynı ayarlarla, tekrardan işlem yapmadan kaldığınız yerden kullanabilmeniz mümkün.

Gelişmiş izin yönetimi

Uygulama izinleri artık kurulum sırasında istenmiyor. Herhangi bir izin vermeden uygulama yükleyebiliyorsunuz. Uygulama erişim izni duydukça izin verebiliyorsunuz. Böylece uygulamalara verdiğiniz izinleri daha güvenle yönetebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)