Android Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken 4 Önemli Kural

Android Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken 4 Önemli Kural
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyorsanız ya da kullanmayı düşünüyorsanız özellikle telefonunuzun yavaşlamaması için dikkat etmeniz gereken 4 önemli bilgiden bahsedeceğiz.

Akıllı telefon piyasasına birçok marka tarafından Android işletim sistemine sahip akıllı telefon sürülüyor. Seçeceğiniz modelde, markanın ne kadar süre ile güncelleme desteği verdiği bilgisi en önemli bilgi olabilir.

Kişileri Google Üzerinde Saklayın

Kişileri telefonda kaydetmek eski bir alışkanlık. Hem güncelleme hem geri yükleme için kişileri Google’ın bulut servisi olan Kişiler uygulamasında saklamanız telefonunuzda hafıza tasarrufu da sağlayacaktır.

Güncelleme Desteği / Garantisi Veren Markaları Tercih Edin

Bu konu artık son derece önem arz ediyor. Özellikle güvenlik açıkları konusunda. Artık birçok marka belirli süre ile yeni sürüm güncelleme garantisi veriyor.

Android işletim sistemine sahip bir telefon almayı düşünüyorsanız alacağınız modelin ne kadar süre ile yazılım güncellemesi alacağı konusunda iyi bir araştırma yaptığınızdan emin olun.

Uygulama Kurarken Dikkat!

Uygulama ile yapılan kimlik avcılığı sizi maddi ve manevi olarak zarara uygulatabilir. Google Play dışında market kullanmamaya, kullanacaksanız da araştırdığınız bir market ve uygulamayı kullandığınızdan emin olun.

Marketler dışında APK dosyası ile manuel olarak uygulama yüklerken de kaynağından emin olmadığınız uygulamaları yüklememeye dikkat edin.

Sistemi Yoran Uygulamaları İndirmeyin

Bu tarz uygulamalara en iyi örnek Facebook olabilir. Hem cihazınızda kapladığı yer hem de kullandığı bellek oranını düşününce telefonunuzda bu uygulamanın olup olmaması vereceğiniz önemli bir karar olabilir.

Bu 4 konuya dikkat ederek yapacağınız telefon seçimleri ve kullanım alışkanlıkları ile Android işletim sistemine sahip telefonunuzdan memnuniyetinizi arttırabilir ve daha uzun süreler kullanabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)