Android ile birlikte otomatik kurulu gelen Google uygulamaları nasıl devre dışı bırakılır?

Android ile birlikte otomatik kurulu gelen Google uygulamaları nasıl devre dışı bırakılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Bazı Google hizmetleri, akıllı telefonunuzu aldığınızda ya da fabrika ayarına döndürdüğünüzde otomatik olarak uygulama şeklinde telefonunuza yüklenir. Yüklenen bu uygulamalardan kullanmadıklarınızı devre dışı bırakarak, gereksiz bilgi paylaşımı ve pil tüketiminin önüne geçebilirsiniz.

Bu uygulamalar şöyle;

Google Play Hizmetleri

Eğer cihazınız Root’lu değilse bu uygulamayı kaldırabilmeniz mümkün değil. Ancak dilerseniz uygulamayı birkaç kısa adımda devre dışı bırakabilirsiniz. Ayarlar > Uygulamalar sayfasından, Google Play Hizmetleri’ni bulun ve “Devre Dışı Bırak” seçeneğine dokunun.

Google Uygulaması 

Google isimli uygulama hızlı bir şekilde sesli ve yazılı olarak arama yapmanızı sağlıyor. Akıllı telefonunuzda kullandığınız tarayıcı üzerinde internette arama yapmayı tercih edenlerdenseniz Ayarlar > Uygulamalar menüsünden bu uygulamayı devre dışı bırakabilirsiniz.

Haritalar

Telefonunuzda harita uygulaması kullanmıyorsanız ya da farklı bir harita uygulaması kullanıyorsanız bu uygulamayı devre dışı bırakarak bilgi paylaşımı ve pil tüketiminin önüne geçebilirsiniz. Haritalar uygulamasını kaldırmanız mümkün değil. Ayarlar > Uygulamalar menüsünden devre dışı bırakabilirsiniz.

Google Takvim

Randevularınızı, hatırlatmalarınızı telefonunuz üzerinden kontrol etmiyor ya da farklı bir uygulama üzerinden takip ediyorsanız Google Takvim uygulamasını Ayarlar > Uygulamalar menüsünden devre dışı bırakabilirsiniz.

Google Chrome

Android işletim sistemine sahip telefon ve tabletlerde otomatik olarak yüklü gelen tarayıcı uygulamasını Ayarlar > Uygulamalar menüsünden devre dışı bırakabilirsiniz.

Hangouts

Eski adı Gtalk olan, telefonunuza otomatik olarak kurulu gelen uygulamalardan biri de Google Hangouts. Sohbet etmek için bu uygulamayı kullanmıyorsanız kaldıramadığınız için Ayarlar > Uygulamalar menüsünden devre dışı bırakabilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)