Android İçin 10 Yeni İpucu

Android İçin 10 Yeni İpucu
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Acil durumlarda yakınlarınıza imdat çağrısı yapın

Samsung Galaxy S5 ile acil bir durum olduğunda tek bir tuşa dokunarak seçtiğiniz bir kişiye mesaj gönderebilirsiniz. Bu özellik için; Ayarlar>Güvenlik yardımı’na dokunun ve “İmdat mesajı gönder” seçeneğini etkinleştirin.Özelliği kullanmak için açma/kapama tuşuna üç kez kısa kısa basmanız yeterli olacaktır.
 

Sistem güncellemelerini elle denetleyin

Android cihazınızda bildirimi beklemeden güncelleme olup olmadığını kontrol etmeniz mümkün. Bunun için Ayarlar > Telefon bilgisi‘ne dokunun ve ardından Yazılım Güncelleme'ye dokunun.
 

Uygulamaları SD karta taşıyın

Depolama alanının azalması Android kullanıcılarının en büyük derdidir. Çözüm basit!Uygulamalarınızı SD kartına taşımak.Bunun için Ayarlar > Uygulamalar'a dokunun. SD karta taşımak istediğiniz uygulamaya  dokunun ve "USB belleğine taşı" düğmesine dokunun.
 

Palm Motion

Palm Motion özelliği ile el hareketlerinizle cihazınıza bazı işlemleri yaptırabilirsiniz. Örneğin, bir çağrı geldiğinde avucunuzu telefonun orta noktasına temas ettirerek cihazı sessize alabilir, ya da elinizi kaydırarak ekran görünütüsü alabilirsininiz. Ayarlar'a dokunun Palm Motion özelliğinin aktif duruma getirin.
 

Veri Kullanımı

İnternet kullanımınızı takip etmek ya da belli bir kullanımda sınırlamak/uyarılmak mı istiyorsunuz?Ayarlar'a dokunun Veri Kullanımı (Data Usage) özelliğini kullanarak dilediğiniz ayarları kolayca yapın.
 

Note 3′ü Sesli Komutlarla Kullanın 

Sesinizi kullanarak müzik çalarınızı çalıştırabilir, fotoğraf çekebilir veya “yanıtla” diyerek gelen aramayı cevaplayabilirsiniz.Orta tuşa iki kez basıp S Voice’u çalıştırın, Menü tuşuna basıp ayarlar menüsüne girin ve hem Uyandırma komutu hem de Sesle uyandırma özelliklerini aktifleştirin. Daha sonra Ayarlar > Cihaz > Kilit ekranı yolunu izleyip Kilit ekranında uyan seçeneğini işaretleyin.
 

Cihazlarınızı Tokuşturarak Paylaşın

NFC özelliği sayesinde cihazınızdaki dosyaları ve verileri başka cihazlarla kolayca paylaşabilirsiniz. Örneğin Android Beam ya da S Beam özelliği açıkken cihazınızda herhangi bir dosyayı açın ve iki NFC özelliği açık olan cihazı birbirine tokuşturun.
 

Beğendiğiniz Facebook Gönderilerini Takip Edin

Facebook’da arkadaşlarınızın gönderisini herhangi bir yorum yapmamış olsanız da takip edebilirsiniz!Haber kaynağında iken takip etmek istediğiniz gönderinin sağ üst köşesindeki “aşağı ok”ikonuna tokunun ve “Bildirimleri aç”a tıklayın. Artıkgönderiye yapılan yorumlardan anında haberdar olacaksınız.
 

S5 Nabzınızı Ölçüyor 

Samsung Galaxy S5 dahili nabız ölçere sahip ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.Galaxy S5’in içinde gelen S Healt uygulaması ile nabzınızı ölçebilir ve buna göre kondisyonunuz ayarlayabilirsiniz.Kalp hızı ölçer’i açın, parmağınızı flash’ın yanındaki sensöre okutun. İşte bu kadar.
 

Note 3'de Group Play Özelliği

Note 3’leri yanyana koyarak videoları, fotoğrafları, dokümanları geniş ekranda görüntüleyebilir ve oyun oynayabilirsiniz.Samsung klasörü’nü açın, Group Play > Grup oluştur’a dokunun. Artık diğer note 3’leri ağınıza bağayarak ekranları birleştirebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)