Android Hakkında Kullanımınızı Kolaylaştıracak İpuçları

Android Hakkında Kullanımınızı Kolaylaştıracak İpuçları
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemli cihazların var olan birçok özelliği ya çok fazla bilinmiyor ya da bilinse de çok kullanılmıyor. Aslında Android kullanıcılarının cihazlarıyla olan işlemlerde hayatlarını kolaylaştıracak birçok ipucu mevcut. 

Bu yazımızda Android kullanıcıları için çok bilinmeyen ipuçlarına yer veriyoruz. Sizler de Android cihazınızın daha kolay ve kullanışlı özelliklerini öğrenmek istiyorsanız muhakkak yazımıza göz atın. 

Geliştirici seçeneklerini aktifleştirme

Geliştirici seçenekleri, kullanıcıya daha fazla özellik ve Android cihazı üzerinde çok daha kolay  kontrol sunan detaylı bir ayar menüsü. Bu ayarları aktifleştirebilmek için öncelikle telefonunuzun derleme numarasına ulaşmanız gerekir. Bu numarayı bulduğunuzda 7 kez üzerine tıklayınca geliştirici ayarları aktif olacaktır. Ayarlar>Hakkında>Derleme numarası yolundan ulaşabilirsiniz.

Animasyon ölçeklerini değiştirme

Animasyon ölçeklerini değiştirme ayarını yapmak, ilk maddede yer alan geliştirici seçeneklerin aktifleştirmekten geçiyor. İlk maddeyi uyguladıktan sonra sırasıyla; “Pencere animasyon ölçeği”, “Geçiş animasyon ölçeği” ve “Animatör süresi ölçeği” ayarlarını 0.5x’e düşürürseniz donanımsal olarak değil ama animasyon geçişleri açısından telefonunuzun daha hızlı görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Hızlı ayarlar menüsüne kolay ulaşma

Android 6.0 ile birlikte  tek hamleyle ulaşılan hızlı ayarlar ne yazık ki 6 öncesi sürümlerde 2 parmak gerektiriyor. Ancak iki defa aşağı kaydırma hareketi yapmak yerine iki parmağınızı aynı anda kullanarak bir kaydırma hareketi ile hızlı ayarlara ulaşabilirsiniz. 

Varsayılan olarak açılan uygulamaları düzenleme

Varsayılan olarak açılan uygulamaları düzenleyerek açılmasını istemediğini linkleri düzenleyebilirsiniz. Ayarlar ve uygulamalar menüsünde, uygulama listesinden düzenlemek istediğiniz uygulamayı bulun. Uygulamaya dokunduktan sonra altta yer alan seçeneklerden “Varsayılan olarak aç” bölümünü seçerek açılanları temizleyin.

Öncelik modunu kullanma

Öncelik modu ile telefonunuzu sessize alarak sadece duymak istediğiniz bildirimleri duyabilirsiniz. Telefonunuzu sessize aldıktan sonra sadece duymak istediğiniz mesaj, arama ve diğer bildirimleri seçmenize imkan tanıyan öncelik modu oldukça kullanışlı bir özellik. Öncelik modu için; Ayarlar > Ses ve Bildirim > Rahatsız Etmeyin yolunu izleyerek “rahatsız etmeyin” seçeneğini aktifleştirin ve “rahatsız etmeyin” menüsünde "Öncelikleri seçin" bölümüne girin. Bu alanda düzenleyebileceğiniz seçenekler yer alır. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)