Android Cihazlarınızı Güvenli Mod ile Sorunlardan Koruyun

Android Cihazlarınızı Güvenli Mod ile Sorunlardan Koruyun
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Eğer bir Android cihaz sahibiyseniz cihazınızda kullanılabilen güvenli moddan muhakkak haberiniz olmalı. Ancak cihazınızın bu özelliğinden haberdar değilseniz de yazımızı okuyarak gerekli bilgilere sahip olabilirsiniz.

Android cihazlardaki güvenli mod özelliği tıpkı Windows işletim sistemli bilgisayarlardaki güvenli mod gibi çalışıyor. Tıpkı bilgisayarlarda olduğu gibi üçüncü parti uygulamaları devre dışı bırakan Android güvenli mod özelliği sayesinde devre dışı bırakılan uygulamalardan bağımsız olarak işlem yürütebilirsiniz. Böylece bu özellik ile telefonunuzda yaşanan bir sorunun uygulama kaynaklı olup olmadığı da rahatlıkla anlaşılıyor.

Kolay sorun tespitinin yanında uygulamaları dilediğiniz gibi silme olanağı tanıyan güvenli mod özelliği ile Android cihazınızla aranıza hiçbir uygulama giremiyor.

 Güvenli mod nasıl çalışır?

Telefonunuzu ile güvenli modda çalıştırmak için, telefonunuzun güç düğmesine 1 saniye kadar basılı tutun. Karşınıza gelen “Kapat”, “Uçuş modu”, “Yeniden başlat” seçeneklerinden “Kapat” komutuna uzun süre basılı tutun. Bu durumda karşınıza telefonunuzun güvenli modda yeniden başlatılmasını isteyip istemediğinizi soran bir ekran görünür. Eğer kabul ederseniz telefonunuz güvenli modda yeniden başlatılır.

Güvenli modda yeniden başlatılan telefonunuzda üçüncü parti tüm uygulamalar devre dışı bırakılır. Telefonunuzu kapatıp, yeniden açtığınızda ise tüm uygulamalar geri yüklenir. Yani aynı zamanda güvenli moddan da kolayca çıkmış olursunuz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)