Android Cihazınızda Uygulamaları Ekrana Sabitleyin

Android Cihazınızda Uygulamaları Ekrana Sabitleyin
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Lollipop’la birlikte Android’e gelen özelliklerden biri de uygulamaları ekrana sabitleyebilmek. Bu durumda cihazınızı başkasına kullandırırken içiniz biraz daha rahat olacak.

Muhakkak hepimiz akıllı cihazlarımızı, oynamaları için çocuklara, internette herhangi bir işini halledebilmesi için arkadaşımıza ve bunun gibi sebeplerle başkalarına kullandırırız. Ancak bu durumlarda bazen telefonlarımız bize bıraktığımız gibi dönmeyebilir. 

Akıllı cihazınızı gözünüz arkada kalmadan birine teslim edebilmek için Lollipop ile gelen ekran sabitleme özelliğini kullanabilirsiniz. Bu özellik, cihazınızı bir uygulamaya sabitliyor, yani kilitliyor. Bu moddan çıkabilmek içinde ayarlanmış olan PIN kodunun girilmesi isteniyor. 

Ekran sabitleme özelliğini aktif edebilmek için Ayarlar>Güvenlik>Ekran sabitleme yolunu izleyin. Bu aşamada, bu modu açıp kapama ve PIN ekleyebilme seçenekleriyle karşılaşacaksınız. 

Sonrasında “Genel bakış” kısmından cihazınızın belleğinde bulunan tüm uygulamaları görebilirsiniz. Cihazınızı sabitlemek istediğiniz uygulamayı görene kadar ekrana gelen kartları iterek atmalısınız. 

Uygulamayı bulduktan sonra ekranın ortasına getirin. Bu durumda bir raptiye simgesi göreceksiniz. Bu simgeye dokunduğunuzda uygulama tam ekran olur ve ekrana sabitlenir. Bu kısımdan “Genel bakış” ya da “Geri” tuşlarına dokunarak çıkılabilir ancak, başka bir uygulamaya girebilmek için PIN kodunu girmek gerekecek. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)