Android Akıllı Telefonunuzu Daha Verimli ve Güvenli Kullanabilirsiniz?

Android Akıllı Telefonunuzu Daha Verimli ve Güvenli Kullanabilirsiniz?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Günümüzde akıllı telefonlar hayatımızın bir parçası. Akıllı telefon sahibi olan biri asla eski, akıllı olmayan bir telefona geri dönmek istemez. Ancak bu akıllı cihazlar hayatımızı çok kolaylaştırsa da bazen bizlere büyük sıkıntılar yaratabiliyor. 

Akıllı cihazların en önemli sorunlarının başında pil ömrü geliyor mesela. Özellikle Android işletim sistemli akıllı telefon kullanıcıları, Android işletim sisteminin açık kaynak kodlu olmasından da faydalanıp, birçok uygulamayı telefonlarına indirebiliyor. 

Çoğu kullanıcı Android telefonlarından sonuna kadar yararlanıp verim almak istiyor. Bu nedenle işe yarayacak uygulamaları kullanmak istiyor. Uygulama zenginliği ilk başlarda hoş gelse de, pil ömrü, çalışma hızı gibi konuları etkiler hale gelebiliyor. 

Bu bahsettiğimiz nedenler dolayısıyla, Android telefonlarınızı daha verimli kullanabileceğiniz bir yazı hazırladık sizler için.

Google Now kullanın

Google Now Android telefonların ana ekranında yer alan bir arama çubuğu.

Google Now sayesinde herhangi bir tarayıcı açmanıza gerek kalmaz ve bu arama çubuğu üzerinden aradıklarınıza ulaşabilirsiniz. Ayrıca Google hesabınızı da Chrome’dan girmenizi öneririz. Böylece, sık ziyaret ettiğiniz siteler, favori sayfalarınız, arama geçmişiniz otomatik olarak karşınıza çıkar. 

Cihazınıza farklı klavye uygulamaları yükleyerek de yazma hızınızı yükseltebilir ve kolaylaştırabilirsiniz.

Güç tasarrufu modunu açık tutun

Pil ömrü ile ilgili de bir öneride bulunalım. Android telefonunuzun ekranı açıkken tek parmağınız ile en üsten aşağı doğru kaydırma hareketi yaptığınızda karşınıza bir menü slaytı çıkar. Burada bulunan “Güç tasarrufu” modunu, daha uzun ömürlü bir pil için açık tutmanızı öneririz. 

Güvende olun 

Google Authenticatior kullanarak, Google hesabınıza girerken bilgilerinizi koruma altına almış olursunuz. Google Authenticatior ile Google hesabı şifreniz dışında başka bir şifre daha kullanarak güvencenizi ikiye katlamış olursunuz. Böylece Google hesabı şifreniz birileri tarafından öğrenilse de hesabınıza erişemezler.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)