Android 6.0 Marshmallow Hakkındaki Önemli Detaylar

Android 6.0 Marshmallow Hakkındaki Önemli Detaylar
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Google daha önce, I/O 2015 etkinliğinde Android 6.0 Marshmallow’u tanıtmıştı. Kullanıcılar için merak konusu olan Android 6.0 Marshmallow’un önemli detaylarını, bu yazımızda sizler için paylaşıyoruz. 

Uygulama izinleri

Android 6.0 Marshmallow ile gelen yeniliklerden biri uygulama izinleri konusunda. Kullanıcılar artık bir uygulamayı indirirken, uygulamanın talep ettiği tüm izinlere onay vermek zorunda kalmayacak. Örneğin bir kamera uygulamasının kameraya, galeriye ulaşmasına izin verirken mikrofona ulaşmasına izin vermemek kullanıcıların elinde olacak. 

Parmak izi okuma

Android 6.0 Marshmallow daha gelişmiş bir parmak izi okuyucusunu da beraberinde getiriyor. Geliştirilmiş parmak izi okuyucusu sayesinde Google Play’den uygulama indirebilir ve yine parmak izinizi kullanarak sitelerden alışveriş yapabilirsiniz. 

Android Pay 

Google’ın kullanıcılara sunduğu güvenli ve kullanımı kolay olan ödeme sistemi Android Pay ile artık kredi kartınızın yanında olmasına gerek kalmadan, NFC desteği olan cihazlardan alışveriş yapabileceksiniz. ABD’de 700 binden fazla mağazada geçerli olan Android Pay, kullanıcılar için büyük kolaylık olacak. Ancak bu özelliğin Türkiye’de henüz yaygınlaşmadığını belirtmek de yarar var. 

Şarj 

Android 6.0 Marshmallow’un en önemli özelliklerinden biri de geliştirilen şarj performansı. Yapılan güncellemeler ile pil ömrünün 2 kata kadar daha uzun ömürlü olduğu söyleniyor. 

Cihazı kullanmadığınız zaman pil tüketimini en aza indirmek için geliştirilen Doze özelliği sayesinde, uygulamalar sadece cihaz hareket halindeyken çalışacak. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)