Android 5.0 Lollipop İncelemesi

Android 5.0 Lollipop İncelemesi
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Hem arayüzde hem de yazılım optimizasyonu konusunda çok büyük gelişmelerin var olduğu Android’in yeni sürümü  5.0 Lollipop Nexus 4 ve Nexus 4 sonrası Nexus cihazlar için yayınlandı.

Öncelikle en önemli özelliklerden biri sürümün çok hızlı çalışması. Cihazın yaşı büyük olmasına rağmen hız performansı çok yüksek.

Lollipop’le birlikte kilit ekranında değişiklik yapıldı. Öncelerde sağa kaydırarak açılan ekran, artık yukarı kaydırarak açılıyor. 

Android 5 Lollipop’un en can alıcı geliştirmesi ise bataryayı az tüketiyor olması. Önceki sürümlere göre oldukça az şarj harcıyor. Aynı zamanda Nexus’ta daha önce bulunmayan bir özellik de Android 5.0 Lollipop’la gelmiş bulunuyor. Bu da; batarya tasarruf modu. Telefonunuzun şarjı bitmek üzereyse, batarya tasarruf modunu aktifleştirilip daha az şarj tüketmesi sağlanıyor. 

İşte diğer öne çıkan yenilikler;

Gelişmiş kamera

Android 5.0 ile birlikte seri çekim ve fotoğraf düzenleme işlemlerini daha kolay yapabilirsiniz.

Gelişmiş güvenlik

Artık Android cihazınızı çocuğunuzla, eşinizle veya başkalarıyla misafir kullanıcı modunu aktifleştirerek güvenli bir şekilde paylaşabilirsiniz. Ayrıca artık aynı cihaz üzerinde birden fazla kullanıcı hesabı da oluşturabileceksiniz.

Yenilenmiş bildirim ekranı

Android 5.0 Lollipop ile birlikte belirleyebileceğiniz bildirimleri gizleyebilirsiniz.Dilerseniz bildirimlerde kişilere göre ve uygulamalara göre öncelik ayarlayabilirsiniz.

Cihazlar arası senkronizasyon

Android 5.0 Lollipop ile birlikte bir cihazda dinlediğiniz şarkılara, görüntülediğiniz fotoğraflara, uygulamalara ve aramalara farklı Android cihazlarınızdan da erişebileceksiniz. Tek şart tüm cihazlarınızda Android 5.0 lolipop yüklü olması

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)