Akıllı Telefonunuz Yavaş mı Şarj Oluyor?

Akıllı Telefonunuz Yavaş mı Şarj Oluyor?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Akıllı telefonunuzu kullandıkça zamanla batarya sorunları oluşabiliyor. Şarjının çabuk bitmesinden sonra en sık karşılaşılan sorun ise çok yavaş şarj olması. 

Telefonunuzun yavaş şarj olmasının nedenleri;

Kötü, eskimiş şarj aletleri

Orijinal olmayan ya da aşınmış/eskimiş kablo veya adaptörünüz varsa ya da güç kaynağınız zayıf ise sorunun kaynağı için ilk olarak bu nedenlere odaklanabilirsiniz. Eğer telefonunuz artık daha yavaş şarj oluyorsa, öncelikli olarak USB kablosu veya adaptörü değiştirmeyi deneyin ve orijinal aksesuarlar kullanın.

Donanımsal sorunlar

Telefonunuz günlük şarj işlemi sırasında bağlantı noktası da bir miktar hasar almış olabilir. Şarj soketinin aşınmış olması ya da içine toz vb. yabancı maddelerin kaçması da telefonunuzun yavaş şarj olması ya da hiç şarj olmamasına neden olabilir.

Eskimiş bataryalar

Donanımsal sorunları teyit ettiyseniz ve sorununuz hala devam ediyorsa bataryanızın eskidiğini ve gücünü kaybettiğini düşünebilirsiniz. Yeni ve orijinal bir batarya alarak bu sorunu da ortadan kaldırabilirsiniz.

Arka Planda çalışan uygulamalar

Arka planda çalışan uygulamalar da telefonunuzun yavaş şarj olmasına neden olabilir. Pil kullanım menüsünü inceleyerek hangi uygulamanın daha çok pil tükettiğini görebilirsiniz. Bu uygulamaları durdurarak ya da silerek telefonunuzun daha hızlı şarj olmasını sağlayabilirsiniz.

Ayrıca bu sebeplerin dışında kullanım alışkanlıklarınızı da gözden geçirmeniz gerekiyor. Örneğin telefonunuz şarj olurken telefonunuzu kullanmamanız gerekir. Bu durum telefonunuzun daha yavaş şarj olmasına sebep olur.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)