Akıllı Telefonlarınızı da Güneşten Korumalısınız

Akıllı Telefonlarınızı da Güneşten Korumalısınız
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Belki de artık dışarıda cüzdanımızdan bile daha fazla yanımızda bulunan cep telefonlarının da güneşten etkilendiğini biliyor muydunuz? Özellikle yaz aylarında denizde, havuzda, plajlarda yanımızdan ayıramadığımız telefonlarımızı da tıpkı insanlar gibi güneş çarpabilir. 

Telefonlarda hemen her elektronik aletin de olduğu yüksek ısıya maruz kaldıklarında çalışmaz hale gelebiliyor. Sıcaktan etkilenen telefonunuz donabilir, kapanabilir ve hatta uzun vadede daha farklı sıkıntılar ortaya çıkabilir. Bu nedenle kendinizi koruduğunuz kadar telefonlarınızı da dış etkilerden korumalısınız. 

Telefonlarınızı güneşten koruyun

Biliyorsunuz ki telefonlar zaten çalışırken belirli bir ısıya ulaşıyor. Hatta yüksek çözünürlüklü bir video izlerken ya da oyun oynarken telefonunuzun çok daha fazla ısındığını gözlemlemişsinizdir. Hal böyleyken, işin içine bir de güneş ışığı girerse telefonunuzda kalıcı hasarlar meydana gelebilir. Özellikle de batarya ve ekranda. Bu nedenle telefonlarınızı diret olarak güneş ışığında uzun süre tutmaktan kaçının. 

Tuzlu su da telefonları olumsuz etkiliyor

Telefonlar için korkulan şeylerden biri de ıslanmasıdır. Ancak yazımızın başında da belirttiğimiz gibi özellikle yaz aylarında telefonun tuzlu suyla ıslanma riski vardır. Tuzlu su normal suya oranla çok daha tehlikelidir telefonlar için. İletken bir madde olduğu için telefonunuza sızan tuzlu su, telefonunuzu anında bozacaktır. Kaldı ki içeri sızmasa bile telefonun kasasına da zararları vardır. Bu nedenle deniz kenarındayken oldukça dikkatli olmalısınız. 

Orijinal aksesuarlarla koruma sağlayın

Telefonunuz için tasarlanmış orijinal kılıf ve aksesuarlar ile tam koruma sağlayabilirsiniz. Böylece telefonunuz aşırı ısınmaya ve güneşe karşı korunmuş olur. Su geçirmeyen kılıflarla da su ve tuzlu su sorununa da çözüm getirmiş olursunuz. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)