Akıllı Telefonları Yavaşlatan Nedenler Nelerdir?

Akıllı Telefonları Yavaşlatan Nedenler Nelerdir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Özellikle Android kullanıcılarının daha erken bahsetmeye başladığı “telefonum zamanla yavaşladı” konusu çoğu zaman model yükseltme ile sonuçlanıyor. Ancak akıllı telefonunuzun zamanla neden yavaşladığını bilir ve ona göre müdahalelerde bulunursanız sizi biraz daha idare etmesini sağlayabilirsiniz.

Uygulama Güncellemeleri

Özellikle popüler uygulamalar oldukça sık güncellenir. Her ne kadar Apple ve Google tarafından bu uygulamalar bir kontrolden geçse de bazen cihazınızda aşırı RAM ve CPU kullanımına neden olacak istenmeyen/gözden kaçan değişiklikler yapılabiliyor.

Arka planda da olsa bu uygulamalar siz farkında olmadan akıllı telefonunuzu yavaşlatabilir. Bu nedenle güncelleme yaparken sonrasında bir yavaşlama olup olmadığını gözlemleyebilir buna göre bir karar verebilirsiniz.

Arkaplanda Çalışan Uygulamalar ve Düzenli Olarak Uygulama Temizliği

Birçok uygulama arkaplanda çalışmaya ihtiyaç duyabilir. Bunun için çok sık/hiç kullanmadığınız uygulamalar zaman zaman temizlemek size yardımcı olabilir. 

İşletim Sistemi Güncellemeleri

İşletim sistemini arttırdıkça telefonun yavaşlaması en sık karşılaşılan nedenlerden biri. Yazılımlar ile birlikte donanımlar da gelişiyor ve işletim sistemleri geliştirilirken donanımlar da göz önünde bulunduruluyor. 

Sizin için çok önemli değişiklikler olmadıkça işletim sistemi versiyonunu yükseltmemeyi düşünebilirsiniz.

Belleğin Tamamına Yakınının Kullanılması

Her akıllı telefonun dahili bir hafızası vardır. Telefonunuz destekliyorsa harici bellek kullanmanızı ya da dahili hafızanızın tamamına yakınını kullanmamanızı %20’lik bir boşluk bırakmayı düşünebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)