Akıllı Telefon ile Nasıl Daha Kaliteli Video Çekilir?

Akıllı Telefon ile Nasıl Daha Kaliteli Video Çekilir?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Artık fotoğraf veya video çekerek anında sosyal medya ile paylaşmak hayatımızın bir parçası. Fotoğraf paylaşımı çok daha yaygın olsa da, Instagram, Photo grid, Retrica ve bunun gibi birçok fotoğraf uygulaması ile harikalar yaratsak da iyi video çekimi de oldukça önemli. 

Akıllı telefonlarla daha kaliteli videolar çekmek için neler yapmalısınız? Bu yazımızda video çekimi ile ilgili bazı ipuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Yatay videolar çekin

Video çekerken telefonunuzu yatay tutmanızı tavsiye ediyoruz. Böylece videoda maksimum alana sahip olacaksınız. Telefonu yatay tutarak video çekerken dikkat etmeniz gereken videoyu durdurmaya, sonlandırmaya yarayan ikonların sağda kalması. Aksi takdirde videonuz izlerken ters olacaktır. 

Videoyu dikey çektiğinizde video paylaşım sitelerinde siyah bir arka fona sahip, dar bir görüntü ile karşılaşırsınız. Daha kaliteli bir görüntü için dikey videolardan kaçının.

Videonun çözünürlüğüne dikkat edin

Sosyal medyada paylaşmak üzere çekilen videoları düşük çözünürlükte çekmekte yarar var. Düşük çözünürlükte çektiğiniz videoları çok daha kısa zamanda dilediğiniz mecraya yükleyebilirsiniz. 

Yüksek çözünürlük her zaman fazla boyut demektir. Büyük boyuttaki videoları da yüklemek her zaman daha uzun sürer. Zaten siz çok yüksek çözünürlükte bir video çekseniz dahi sosyal medya uygulamaları videonuzun çözünürlülüğünü azaltacaktır. 

Ancak videoyu sosyal medya için değil de tamamen kendi arşiviniz için çekiyorsanız elbette ki en yüksek çözünürlüğü kullanmanızı öneririz.

Ses kontrolünü sağlayın

Video çekerken dışardaki seslere, kendi sesinize dikkat etmelisiniz. Eğer videoda konuşacaksanız telefonunuzu kendinize çok yakın tutmayın. Yakın tutularak çekilen videolarda nefes sesleri ve vücut hareket sesleri rahatsız edici olabiliyor. 

Aynı zamanda ortamdaki seslere de dikkat edin. Videonuz izlenirken dikkatlerin başka yönlere çekilmesini istemiyorsanız çekimde yer alması gereken sesler dışında etrafta ses olmamasına özen gösterin. 

Ayrıca çok daha kaliteli ses alabilmek için çekim sırasında telefon kılıfınızı çıkarmanızı ve elinizle mikrofunu kapatmamaya özen göstermenizi öneririz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)