Akıllı Ekran Nedir? Nasıl Kullanılır?

Akıllı Ekran Nedir? Nasıl Kullanılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Galaxy S4 ve S5 akıllı ekran özelliklerini kullanmak için Ayarlar > Cihazım > Akıllı Ekran adımlarını takip edin. 

Akıllı Bekleme

Normalde telefonunuzun ekranı sizin ayarladığınız süre boyunca açık kalır ve bu süre içinde ekrana dokunmadığınızda otomatik olarak kapanır. Fakat telefon ekranında uzun süre bir şeye baktığınızda siz istemeseniz de ekranınız kapanabilir. Bunun önüne geçmek Akıllı Bekleme özelliği ile mümkün. 

Çünkü bu özellik aktif olduğunda telefonunuz ön kamerasından yüzünüzü takip eder ve siz ekrana baktığınız sürece ekranın kapanmasını engeller. 

Akıllı Döndürme

Bu özellik ekranı otomatik olarak döndürme özelliğini size göre ayarlar ve kullanımınızı kolaylaştırır. Normalde telefonu yan çevirdiğinizde telefonun ekranı da otomatik olarak 90 derece döner. Fakat başınız da 90 derece döndüyse, mesela başınızı yastığa koyduysanız, telefonun ekranının dönmesini istemezsiniz. Akıllı Döndürme başınızın konumunu inceler ve bunun önüne geçer. 

Akıllı Duraklatma

Akıllı Duraklatma özelliği ise cihazınızdan video izlerken severek kullanacağınız bir özellik. Akıllı Duraklatma ile telefonunuzda bir video izlerken başınızı başka yöne çevirdiğinizde video otomatik olarak duraklar. Ekrana tekrar baktığınızda kaldığı yerden devam eder.

Akıllı Sayfa Takibi

Bu özellik ile web sayfalarında gezinirken ya da e-postalarınızı okurken başınızın hareketleriyle sayfada aşağı ya da yukarı doğru ilerleyebilirsiniz. Aşağıya doğru baktığınızda sayfa aşağı doğru, yukarıya doğru baktığınızda ise yukarı doğru kayacaktır. 

Okumak istediğiniz kısma geldiğiniz sayfanın ortasına doğru bakarak sayfayı sabitleyebilirsiniz. Aynı şekilde telefonunuzu aşağı ya da yukarı doğru eğerek de sayfalarda gezinebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)