Akıllı Cihazlarda Verilerinizi Nasıl Korursunuz?

Akıllı Cihazlarda Verilerinizi Nasıl Korursunuz?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Bazılarınız mobil cihaz kullanıcıları olarak aslında o cihazlarda ne kadar çok bilgi barındırdığınızın farkında bile olmayabilirsiniz. 

Mobil cihazlarınızla sosyal medyadaki paylaşımlarınız, bankacılık işlemleri, gönderip-aldığınız e-postalar artık hayatınızın rutin parçaları. 

Kötü amaçlı kişiler için mobil cihazlarda barınan kart bilgileri, adres bilgileri, fotoğraflar, videolar ve daha birçok şey oldukça cazip. Cihazınızda ne kadar bilgi barındırıyorsanız güvenlik önlemleri de o kadar çok olmalı. 

Peki Güvenlik İçin Ne Yapmalısınız?

-Cihazınızda var olan güvenlik önlemlerini kullanın. Bu sayede cihazınızın içindeki bilgilere sadece siz erişebilirsiniz. Ayrıca cihazı kaybettiğinizde de, size ek bir koruma katmanı daha sağlar. 

-Zayıf şifrelerden kaçının, güçlü şifreler tercih edin. Hatta şifre için, şifre yönetici bir program edinebilirsiniz.

-Herhangi bir uygulamayı indirmeden önce uygulamayı inceleyin. Uygulama hakkında kullanıcı değerlendirmelerini okuyun. En önemlisi, uygulamaların erişim izinlerini seçerken dikkatli olun.

-Kablosuz ağ bağlantısı gerçekleştirirken sadece güvendiğiniz ağları seçin. Güvenliğinden emin olamadığınız zamanlarda örneğin; bir alışveriş merkezinde bağlanmak istediğiniz bir ağa direkt olarak değil, bir VPN servisi ile bağlanmayı tercih edin.

-Uzaktan da cihazınızı kontrol edebileceğiniz bir güvenlik yazılımı ediniz. Böylece gerektiğinde uzaktan kontrolle cihazınızı kilitleyebilir ya da verilerinizi silebilirsiniz.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)