Açılmayan Android Telefon İçin Neler Yapılır?

Açılmayan Android Telefon İçin Neler Yapılır?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Android işletim sistemine sahip bir akıllı telefon ya da tablet kullanıyorsanız cihazınızın açılmaması sorunu ile karşılaşabilirsiniz. Android cihazınızın açılmaması akıllı telefon ve tabletlerinizde en sık karşılaşılabilen hatalardan biri. Böyle bir durumda teknik servise başvurmadan önce denemeniz gereken bazı yöntemler var. Android cihazım açılmıyor diyorsanız farklı nedenlerle oluşan bu sorunu çözmek için aşağıdaki yöntemleri denemenizi öneririz. 

Akıllı telefonun açılmama sorunu çoğunlukla yazılımsal nedenlerden kaynaklanıyor. bu yazımızda yapacağımız öneriler yazılımsal sorunları çözecek yöntemlerdir. Ne yazık ki donanımsal sorunlar için bu yöntemler işe yaramayacaktır.

Android cihazınız açılmadığında Android bootloader servis ekranına erişebilir ve bu ekranda sunulan seçeneklerden faydalanarak yaşadığınız soruna çare bulmayı deneyebilirsiniz. Bootloader ekranına erişim kombinasyonu cihaza göre değişkenlik gösterebilir. Bu tuş kombinasyonları şunlar olabilir, sırasıyla denemenizi öneririz.

Ses artırma + ses azaltma + güç tuşları

Ses artırma + güç tuşu

Ses azaltma + güç tuşu

Home tuşu + güç tuşu

Ses kontrol tuşlarından biri veya her ikisi + home tuşu

Ses kontrol tuşlarından biri veya her ikisi + kamera tuşu

Bu kombinasyonları denediniz ancak hala Android’in siyah ekranlı bootloader servisine erişemediyseniz arama motorunda cihaz adınız + format atma / recovery mode şeklinde arama yaparak olması gereken kombinasyonu araştırabilirsiniz.

Eğer bu ekrana eriştiyseniz öncelikle Normal boot ile cihazınızı açmayı deneyin. Bu menüde ses tuşları ile seçim yapabilirsiniz. Normal boot ile telefonunuzu açamadıysanız Recovert Mode’u seçin ve kurtarma seçeneğini başlatın.

Bu iki işleme rağmen telefonunuz açılmıyorsa sorunun donanımsal olma ihtimali yüksektir.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)