5G Kullansaydık Neler Olurdu?

5G Kullansaydık Neler Olurdu?
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Henüz ülkemize gelmesine daha çok zaman olmasına rağmen 5G’nin hayatımızı nasıl etkileyeceği merak konusu olabiliyor. 5G teknolojisi, çok daha hızlı internet, çok daha hızlı mobil bağlantı ve canlı yayın gibi birçok dijital deneyimleri yaşamamızı sağlayacak. Peki bugün 5G teknolojisini kullansaydık hayatımızda ne gibi farklılıklar olurdu bilmek ister misiniz?

YEC'ten bazı girişimcilerin 5G teknolojisini nasıl gördükleri hakkındaki görüşlerini bu yazımızda sizler için paylaştık.  

Çok daha hızlı internet ve gerçek zamanlı bağlantı

Hızlı internetin işletmelere olan etkisi çok büyük. Çok daha hızlı internet bağlantısı tüketicilerin işletmelerle canlı yayın ile iletişim kurmasına imkan sağlıyor. Bu da gerçek zamanlı iletişim için oldukça etkili. Günümüz teknolojisi olan 4.5G ne yazık ki canlı bağlantılar için hala tam olarak yeterli değil. 

Mobil kullanım artışı

Akıllı telefon sahibi olma yaşı git gide düşüyor. Hatta John Ramptom, 6 yaş üstündeki inanların büyük bir çoğunluğunun akıllı telefon sahibi olacağını iddia ediyor. Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan mobil kullanım artışları John Ramptom’ı haklı çıkaracak gibi. 

Tamamen mobil olan endüstrilerin varlığı 

5G teknolojisi oldukça hızlı internet bağlantısına ve bazı yeniliklere sahip olduğu için, tüketiciler de çok daha fazla mobili tercih edecekler. Bu nedenle e-ticaret şirketleri ve bazı şirketler tam anlamıyla mobil hayata geçiş yapacak diyebiliriz.

Video içerik kullanımının artması

Yüksek hızda internet, şu an kullanmaya pek de elverişli olmayan video içeriklerin kullanım alanını arttıracak demektir. 5G teknolojisi beraberinde çok daha fazla tercih edilecek olan video içerikleri de getirecek. 

Tamamen kablosuz internet

Nicole Munoz'a göre ise her yere kablosuz internet gelecek. İş yerlerinde, kafelerde, havaalanlarında, okullarda ve bunun gibi birçok mekanda kablolar yerine 5G teknolojisi görülecek.

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)