Galaxy Note 3 Air Command Özellikleri

 Galaxy Note 3 Air Command Özellikleri
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Galaxy Note 3 dokunma deneyiminin yanı sıra S Pen ile akıllı telefonunuzu başka bir boyuta taşıyor. S Pen ile Note 3’ü artık çok daha etkili kullanabileceksiniz. “Air Command” yani “Hava Komutu” özellikleri de bu konuda önemli bir örnek oluşturuyor. 

Hava Komutu’na ulaşmak için S Pen’i ekrana yaklaştırın ve S Pen üzerindeki düğmeye basın. Ekranda Hava Komutu menüsü görüntülenecektir. 

Bu menüden “İş Notu”, “Karalama Defteri”, “Ekran Yazısı”, “S Finder”, ve “Kalem Penceresi” özelliklerine erişebilirsiniz.

İş Notu” özelliği herhangi bir ekrandayken S Pen’i kullanarak kısa notlar almanızı sağlayan bir uygulamadır. İş Notu penceresini minimize edebilir ve ekranda istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. 

İş Notu ile aldığınız notlarla birçok işlem gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin İş Notunuza bir isim ve telefon numarası yazın Üst menüde yer alan “Eyleme Bağla” butonuna dokunarak aldığınız not ile ilgili işlemleri görüntüleyebilirsiniz. Bilgi notundaki veriyi, rehbere ekleyebilirsiniz. ya da doğrudan not alınan numaraya çağrı başlatabilir, SMS gönderebilirsiniz.

İş Notu ile kaydettiğiniz notların içeriğine göre farklı işlemler gerçekleştirilebilir. Bunları kendiniz de deneyebilirsiniz.

Hava Komutu menüsünde yer alan bir başka özellik “Karalama Defteri” ile beğendiğiniz ve ilginizi çeken her türlü içeriği kırparak bir yerde toplayabilir ve isteğinize göre organize edebilirsiniz. 

Örneğin bir web sitesinde gezerken ilginizi çeken bir bölümü saklamak için “Hava Komutu” menüsünü açarak Karalama Defteri’ni seçin. Sonra S Pen’i kullanarak kaydetmek istediğiniz bölümü işaretleyin. İşaretlediğiniz bölüm Karalama Defteri’nize kaydedilecektir. İsterseniz bu kaydı daha evvel oluşturduğunuz kategorilerden birine ekleyin, ya da yeni bir kategori oluşturup oraya kaydedin. 

Youtube’da video izlerken, beğendiğiniz bir videoyu kaydetmek isterseniz aynı şekilde Hava Komutu menüsünden Karalama Defteri’ni seçmeniz gerekir. S Pen ile kaydetmek istediğiniz videoyu işaretlerseniz video Karalama Defteri’nize kaydedilecektir. 

Hava komutu ile birlikte sunulan “Ekran Yazısı” özelliği de işinizi kolaylaştıracak. Ekran Yazısı, ekran üzerinde istediğiniz boyutta pencereler oluşturmanızı ve bu pencereler içinde uygulamaları çalıştırmanızı sağlar. Hava Komutu menüsünden Ekran Yazısı’nı seçtiğinizde, S Pen ile ekranda istediğiniz büyüklükte bir alan oluşturabilirsiniz. Oluşturulan alanda Ekran Yazısı ile uyumlu uygulamalar listelenecektir. 

Listelenen uygulamalardan birini seçtiğinizde uygulama sizin oluşturduğunuz alan içerisinde çalışmaya başlar. Örneğin Hangouts uygulamasını seçtiyseniz uygulama sizin oluşturduğunuz alanda çalışacak ve siz telefon menülerinde istediğiniz gibi dolaşırken Hangouts her zaman kullanılabilir olacaktır. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)