Mikrofonlu Kulaklıklar

    

mikrofonlu kulaklık çeşitleri

Telefon görüşmeleri ve müzik dinlemek. Hayatımızda büyük yeri olan akıllı telefonlarımız ile yaptığımız en önemli iki şey. Mikrofonlu kulaklıklar özellikle telefon görüşmelerinde kolaylık sağlayan bir aksesuardır.

Cihazınız için tavsiye edilen, en uygun mikrofonlu kulaklık fiyatlarını MobilCadde.com‹da bulacaksınız. Sitemizden satın alacağınız kulaklıklar akıllı telefonunuzla tam uyumludur. Aktif kullanım için ultra konforlu ergonomik kulaklıklara göz atmanızı öneririz.

Konuşurken, müzik dinlerken, video izlerken ve oyun oynarken rahatlığın keyfini çıkarabilirsiniz. Sağladığı kolaylığın yanında birbirinden güzel tasarım ve renklere sahip kulaklıklarla tarzınızı da yansıtabilirsiniz.

Eğer tercihiniz kulak içi kulaklık ise gold, silver, kırmızı ve siyah renkteki birbirinden şık, göz alıcı kulaklıklara göz atabilir, kolayca ve güvenle satın alabilirsiniz. En ilginç kulaklıklardan birisi de kış kulaklığı. Bu ürün sayesinde kulaklarınızı soğuk havalardan korurken müzik dinlemenin ve kolaylıkla telefon görüşmesi yapmanın keyfini çıkaracaksınız. Daha uçuk renk sevenler için ise su yeşili ve pembe kulaklık sizler için burada.

MobilCadde olarak geniş ürün yelpazesi sayesinde zevkinize ve tarzınıza uygun mikrofonlu kulaklığı bulmak hiç de zor değil. Seçtiğiniz ürüne aynı gün kargo seçeneği ile beklemeden sahip olabilirsiniz. Üstelik 100 TL üzeri alışverişlerde kargo ücretsiz!

Mikrofonlu Kulaklık Çeşitleri

Her teknolojik üründe olduğu gibi mikrofon kulaklıklar da ihtiyaca göre farklı özelliklere ve tasarımlarda üretilmişlerdir. Mikrofonlu kulaklıklar hem çevrimiçi oyuncular tarafından hem de günlük hayatta cep telefonu kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılan ürünlerden bir tanesidir.

Mikrofonlu kulaklıklar kullanıcıya hem ses girişi hem de ses çıkışı sunduğu için oldukça kullanışlı aksesuarlardır. Hem akıllı telefon üreten firmaların hem de yan aksesuar üreten firmaların en ağırlık verdikleri ürün kategorilerinden bir tanesi mikrofonlu kulaklıklardır.

Mikrofonlu kulaklıklar temelde aynı çalışma prensibine sahip olsalar bile hem ses kalitesi bakımından hem de tasarım bakımından oldukça farklı özelliklere sahiplerdir. Günümüzde birçok akıllı cihaz ve tablet üreten firmalar ürünlerinin kutusunda mikrofonlu kulaklıkları müşterilerine hediye ederler. Ürün paketleri içinde kulaklıklar en temel ihtiyaçları karşılayabilecek düzeyde kulaklıklardır diyebiliriz. Ancak kullanıcı zaman içinde daha gelişmiş bir kulaklığa ihtiyaç duyabilir yada ürünün kutusundan çıkan kulaklığı bozmuş olabilir. Böyle bir durumda sitemizin mikrofonlu kulaklıklar kategorisine göz atmakta fayda vardır.

Bluetooth Kulaklık Modelleri

Mikrofonlu kulaklık çeşitleri arasında son yıllarda en çok tercih edilen kulaklıklar Bluetooth özelliğine sahip kulaklıklardır. Bluetooth mikrofonlu kulaklıklar sizi çalışırken, spor yaparken yada günlük işlerinizle uğraşırken sizi tamamen özgür kılar. Bluetooth mikrofonlu kulaklığınızı tablet yada akıllı telefonunuza tanıtarak sevdiklerinizle iletişim kurabilir yada istediğiniz müziği dinleyebilirsiniz.

Bluetooth mikrofonlu kulaklıkları diğer kulaklık modellerinden ayıran en önemli özelliği herhangi bir iletişim anında cihazınızın yanında olmasına gerek kalmamasıdır. Siz mutfakta öğle yemeğinizi yaparken telefonunuz salonda kanepenin yada sehpanın üzerinde durabilir. Çünkü gelen çağrıları cevaplamak için Bluetooth kulaklığınızın cevaplama tuşlarını kullanmanız yeterli olacaktır.

Bluetooth mikrofonlu kulaklıkların ayırt edici özelliklerinden bir tanesi de kablo telaşından sizi kurtarmasıdır. Bluetooth kulaklıklar kendi içlerinde de tasarı olarak ikiye ayrılırlar. Bunlardan ilki iki parçadan oluşan ve konsol kısmı yakaya takılarak kullanılan Bluetooth kulaklık modelleridir. Diğeri ise tek parça halinde kullanılmak istenen kulağa takılan kulaklıklardır. Her ikisinin de kullanım olarak birbirlerine karşı avantajları ve dezavantajları vardır. Dolayısıyla bu iki model arasında hangisini tercih edeceğiniz konusunda en belirleyici kriterler ihtiyaçlarınız ve kullanım alanınızdır.

Bluetooth mikrofonlu kulaklık modelleri özellikle sürücüler için de büyük oranda güvenlik imkanı sağlar. Yeni model araçların birçoğunda Bluetooth özelliğine sahip multimedya sistemleri vardır. Ancak eski model araçlarda ve toplu taşıma araçlarında şoförler için Bluetooth kulaklıklar büyük oranda güvenli bir sürüş ortamı sağlar. Özellikle toplu taşıma araçlarında şoförler yolculuğu tehlikeye sokmamak için kesinlikle mikrofonlu kulaklık kullanmalıdırlar. Cep telefonlarında aramalarda hoparlörü açarak karşıdaki kişinin sesini, sürücü telefonunu kulağına götürmeden duyabilir. Ancak bu durum da kişisel mahremiyeti zedelediği için kulaklık kullanmak en doğru hareket olur.

Kulakiçi Mikrofonlu Kulaklıklar

Mikrofonlu kulaklık modelleri arasında tercih edilen kulaklık modellerinden bir tanesi de kulak içi kulaklıklardır. Bu ürün, adını kulaklığın kulak içine kadar girme özelliğinden almıştır. Kulakiçi mikrofonlu kulaklıkların en büyük avantajı diğer kulaklık modellerine göre kulakta kalması daha kolay ve daha az düşürme korkusu yaşatmasıdır. Kulakiçi mikrofonlu kulaklıklar kulağınızda varlıklarını tam anlamıyla hissettirdikleri için kulağınızda yokluğunu anlamanız çok uzun sürmez.

Kulak içi kulaklıklar özellikle hareket gerektiren günlük işlerde tercih edilen kulaklık türlerindendir. Spor yaparken, bahçede çalışırken, ofiste getir götür işleri yaparken kulakiçi kulaklıklar büyük bir eğlence ve iletişim keyfi sunar. Kulakiçi kulaklıklar hem kablolu hem de kablosuz modellere sahiplerdir. Kablosuz kulakiçi mikrofonlu kulaklıklara Bluetooth mikrofonlu kulaklıkları anlatırken de değinmiş olduk diyebiliriz.

Kablolu kulakiçi mikrofonlu kulaklık modelleri akıllı telefon paketlerinin içinde çıkabileceği gibi harici olarak da alınabilecek ürünlerdir. MobilCadde üzerinden onlarca kulakiçi kulaklık modellerimizi görebilirsiniz. Sony, Samsung, Apple, LG gibi ünlü markaların orjinal mikrofonlu kulaklık modellerinin yanı sıra Wiwu, JBL, iXtech gibi markaların da kulakiçi mikrofonlu kulaklıklarını bu kategoride bulabilirsiniz.

Oyuncu Kulaklıkları

Mikrofonlu kulaklık modelleri arasında tercih edilen modellerden bir tanesi de klasik görünüme sahip çerçeveli kulak üstü kulaklıklarıdır. Bu kulaklıklar ilk kulaklık tasarımları arasındadır.

Görüntü olarak her ne kadar klasik bir görünüme sahip olsalar da gelişen teknoloji onların da özelliklerinden birçoğunu değişirmiş ve geliştirmiştir. Klasik görünümlü bu kulaklıklara gelişen teknolojinin en büyük katkılarından bir tanesi onların da Bluetooth özelliğine sahip olmalarıdır. Her ne kadar klasik gibi görünseler de bu mikrofonlu kulaklık modellerinde de kulaklığı cihaza bağlamak için herhangi kabloya gerek kalmaz. Bu kulaklık modelleri teknoloji tutkunları tarafından kulaküstü kulaklık olarak da bilinirler.

Gelişen teknolojiden nasibini en iyi şekilde alan kulaküstü kulaklıklardan müzik dinlemek için her zaman bir cihaza ihtiyaç yoktur. Birçok mikrofonlu kulaküstü kulaklık kendi bünyesinde hafıza kartı girişine sahiptir ki, bu da istediğiniz müziği hafıza kartına atıp dilediğiniz gibi dinlemenize yardımcı olur. Kulaküstü mikrofonlu kulaklıkları en çok tercih eden kitle hiç şüphe yok ki, online oyunculardır. Bu oyuncular oyun oynarken bilgisayar karşısında oyunu en iyi şekilde oynamak için rahatlarına çok düşkünlerdir. Online oyuncular rahat bir ortamda, oyunda çok iyi performans sergileyeceğini çok iyi bilirler. Oyun esnasında diğer oyuncularla sağlıklı bir iletişim kurmak için de sorunsuz bir mikrofonlu kulaklığa sahip olmalılar.

Kulaküstü mikrofonlu kulaklık modelleri diğer kulaklık modellerine göre daha fazla yer kaplar ve daha ağırlardır. Bu ürünler pratiklik açısından diğer ürünler kadar olamasalar da kullanım olarak çok kolay ürünlerdir. Kulaküstü kulaklık modelleri sağladıkları ses kalitesi bakımından diğer modellere göre kalitelidirler. Kulak üstü kulaklıkların kullanıcıya sağladıkları bir diğer avantaj da onlardan faydalanmak için başka herhangi bir cihaza ihtiyaç duymamalarıdır. Birçok klasik görünümlü bu kulaklıklar kendi bünyelerinde hafıza kartı slotuna sahiplerdir. Başta Karler ve Eiroo başta olmak üzere birçok markanın yüzlerce kulaküstü mikrofonlu kulaklık modellerini müşterilerimize ulaştırıyoruz.

Mikrofonlu Kulaklık Fiyatları

Mikrofonlu kulaklıklar bir çok teknolojik alette olduğu gibi yüzlerce modele ve onlarca markaya sahiptir. Dolayısıyla her ne kadar ara bir ürün gibi görünse de mikrofonlu kulaklık sektörü kendi içinde rekabet konusunda çetin bir mücadele vermektedir.

Mikrofonlu kulaklık alanında fiyatları etkileyen birçok faktör vardır. Bunların en başında hiç şüphe yok ki, marka bilinirliği yatmaktadır. Marka bilinirliğine sahip bir şirketin üne kavuşması için sadece ürünün gelişimine ve kalitesine katkı sağlanmaz. Bunun yanı sıra şirket reklama da büyük ölçüde bir bütçe ayırır ve bu reklam bütçesi tüketiciye bir şekilde yansıtılır.

Mikrofonlu kulaklık fiyatlar arasında farkı daha iyi anlatmak için küçük bir örnek verelim. X firması marka bilinirliği yüksek bir üründür. Y firması ise X firması kadar popülariteye sahip bir şirket değildir. Hatta marka bilinirliği için herhangi bir girişimde bile bulunmamıştır. Her iki firma da her şeyiyle aynı özelliklerde bir mikrofonlu kulaklık üretmiş olsunlar. X firmasının piyasadaki fiyatı 180 TL iken Y firmasının aynı kalitedeki ürünü 120 TL‹dir. Çünkü X firması için kurumsallığını korumak adına medya şirketlerinden ya da aracı firma olan ajanslardan reklam paketleri satın almıştır. Bu satın almaların hepsi yada bir kısmı ürün fiyatına dolaylı olarak yansıtılmış olur.

Mikrofonlu kulaklık fiyatlarını etkileyen bir diğer unsur da modelleridir. Örnek vermek gerekirse aynı markaya ait Bluetooth kulaklıklar, kulakiçi kulaklıklardan daha pahalıdır. Günlük döviz fiyatları da mikrofonlu kulaklık fiyatlarını etkileyen faktörlerdendir. Çoğunluğu yurtdışından ithal edilen yada yurtdışı firmalarının ürünleri olan mikrofonlu kulaklık fiyatları büyük döviz artış ve inişlerinden etkilenmektedir. Diğer teknolojik ürünlerde olduğu gibi bu ürünlerde de zaman zaman fiyat güncellenmesine gidilir.

Mikrofonlu Kulaklık Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Teknolojik cihazlar belli bir amaca yönelik üretilen ürünlerdir. Bu ürünlerin çok çeşitli olmalarının sebebi de birçok amaca yönelik kullanıma hizmet etmelerinden kaynaklanmaktadır. Üretici firmalar bunu çok iyi bildikleri için her amaca yönelik ürünler üretmeye çalışırlar ki, potansiyel müşterileri kendi ürünlerine doğru çekebilsinler. Peki binlerce çeşit arasından en doğru ve en iyi ürünü bulmak için ne yapmak gerekir. Seçeneğin fazla olması seçimi kolaylaştırmanın tersine daha da zorlaştırmaktadır. Çünkü birçok özellik ve yenilikler sayesinde alacağınız ürün hakkında kafa karışıklığına gidebilirsiniz.

Teknoloji alanında en doğru ürünü almak için en önemli kriter ihtiyaçlarınızdır. Her teknolojik ürün de olduğu gibi mikrofonlu kulaklık ürünlerinde de siz o gün şartlarında üretilen en gelişmiş ve en yeni modeli alsanız bile çok geçmeden bir yenisi üretilecek ve aldığınız ürün eski modellerden bir tanesi olacaktır. Sizin “En son modeli bu, en gelişmiş bu, en çok satılan bu” diyerek aldığınız bir mikrofonlu kulaklık kısa bir süre sonra eski modellerden bir tanesi olacaktır. Dolayısıyla modeline bakmaksızın almanız gereken ürün her zaman ihtiyaçlarınıza karşılık gelen bir ürün olmalıdır.
İhtiyaçlarınıza karşılık gelen bir ürün en son model ürünlerden 2-3 kuşak eski ürünler bile olabilir. Bunun hiçbir önemi yoktur. Önemli olan almak istediğiniz ürünün tam anlamıyla sizin ihtiyaçlarınıza cevap verip vermediğidir. Eğer size fazlasıyla yetecek bir ürün eski bir model ürün ise almaktan kesinlikle çekinmeyin.

Mikrofonlu kulaklık alırken dikkat edilmesi gereken ikinci unsur ise ürünün markasıdır. Ürünün son model olup olmaması belki önemli değildir ancak aynı şeyi markası için söylemek doğru olmaz. Çünkü üretici firmanın en azından ürünün garanti süresi dolana kadar ürünün arkasında durması beklenmektedir.

Teknolojik cihazlarda her zaman bir bozulma riski vardır. Teknolojik cihazlar herhangi bir kullanıcı hatası olmadan da bozulabilirler. Böyle bir durumda kusur kullanıcı da değil üründen kaynaklanmaktadır. Üretici firmanın bu tür durumlarda müşterisini mağdur etmemesi ve ürününü tamir etmesi yada değiştirmesi beklenmektedir. Teknoloji sektöründe kendini bu alanda ispatlamış ve güven kazanmış birçok firma vardır. Biz de sitemizde bu tür markaların ürünlerine yer vermeye her zaman özen gösteririz.

Mikrofonlu kulaklık almadan önce internetten sizden önce ürünü alan kullanıcıların ürün hakkında yaptıkları okuyabilirsiniz. Bu tür yorumlar nasıl bir mikrofonlu kulaklık alacağınız konusunda size doğru yol gösterebilir. Ancak sadece bir kişinin değil de birden çok kişinin benzer yorum yaptığı konulara yönelik ikinci bir araştırma yapın. Mikrofonlu kulaklıklar için söyleyecek olursak bu alandaki en büyük referanslar ses giriş ve çıkışlarının kalitesidir.

Eğer imkanınız varsa teknoloji mağazalarından teşhir bölümlerinden ürünleri deneyebilirsiniz. Farklı modelleri birbirleriyle karşılaştırarak doğru bir karar verebilirsiniz.

Mikrofonlu kulaklık alırken gelecekteki ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurun. Böylece ileride tekrar bir mikrofonlu kulaklık almanıza ihtiyaç kalmaz. Eğer çok sık seyahat ediyorsanız ve aynı zamanda çevrimiçi oyunlar da oynuyorsanız her iki faaliyette de rahatlıkla kullanabileceğiniz bir kulaklık almalısınız.

Örneğin Bluetooth kulaklıklar seyahat esnasında büyük bir kolaylık sağlayabilir ancak çevrimiçi oyunlar için yeterli gelmeyebilir. Başüstü klasik görünümlü kulaklıkların Bluetooth özelliğine sahip kulaklıklar ise hem seyahat esnasında hem de çevrimiçi oyunlarda rahatlıkla kullanılabilir. Unutmayın ki doğru bir tercih sizi ekstra bir masraftan kurtaracaktır.

Mikrofonlu kulaklık alırken aldığınız markanın bulunduğunuz şehirde bir servisi olup olmadığına dikkat edin. Servisi olmayan yerlerde ürünlerin servise gönderimi genellikle kargo ile yapılır ki, zaten sorunlu olan ürününüzün başına kargo esnasında da başka olumsuzluklar gelebilir. Böyle bir durumda firma ürününüzü garanti kapsamına almaz ve mağdur olabilirsiniz. Ancak bulunduğunuz bölgedeki servise ürünü kendiniz teslim ettiğiniz anda her türlü sorununu rahatlıkla anlatabilirsiniz. Yetkililer tarafından tutulan rapor doğrultusunda firma ürününüz hakkında nihai bir karar verir.

Mikrofonlu Kulaklık Nasıl Kullanılır?

Mikrofonlu kulaklıkların kullanımı oldukça basittir. Kurulum esnasında da herhangi bir yazılım ya da uygulamaya ihtiyaç duymazlar. Mikrofonlu kulaklığınızı kullanacağınız cihazınızda yapacağınız birkaç basit adımdan sonra kulaklığınızı dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

Mikrofonlu kulaklıkların kurulumları modellerine göre değişiklik gösterir. İlk olarak Bluetooth kulaklıkların kullanımından bahsedelim.
Bluetooth özellikli mikrofonlu kulaklığınızı kutusundan çıkardıktan sonra hangi cihazla birlikte kullanmak istiyorsanız o cihaza kulaklığınızı tanıtmanız gerekmektedir. Bu aşamadan sonra kulaklığınız kullanıma hazırdır.

Günümüz şartlarında Bluetooth kulaklıklar tabletlere, kişisel bilgisayarlara, Bluetooth özelliğe sahip cep telefonlarına ve akıllı telefonlara tanıtılarak kullanılabilir. Hem iletişim hem de müzik keyfi açısından büyük bir özgürlük sunan Bluetooth kulaklıkların konsol bölümündeki tuşlarla dilediğiniz işlemi kolayca yapabilirsiniz.

Oyuncu kulaklıkları ve kulak içi mikrofonlu kulaklıkların kullanımı için kullanılacakları cihazlarda ekstra bir işlem yapılmasına gerek yoktur. Ancak Apple gibi bazı markalar güvenlik açısından cihaz kullanımı için yazılım isteyebilir. Böyle bir durumda söz konusu yazılım zaten ürünün kutusunda çıkmaktadır. Bu durum çok nadir de olsa bilmekte fayda vardır.

Kulakiçi kulaklıkları yada oyunu kulaklıklarını cihazınıza taktıktan sonra karşınıza cihaza harici bir ses sistemi takıldığına dair bir mesaj yada uyarı gelebilir. Gelen mesajdaki talimatlar sizi ne yapmanız gerektiği konusunda yönlendirir. Mikrofonlu kulaklığınızın cihazınıza tanıtma ve takma işleminden sonra kullanmanıza engel başka bir durum yoktur. Mikrofonlu kulaklıkların her biri gövdelerinde fonksiyon tuşlarına sahiplerdir. Bu tuşlar cihazınızı elinize almadan kolaylıkla multimedya işlemlerinizi halletmenizi sağlar. Konsoldaki bu tuşlar ses açma-kapama, aramalara cevap verme gibi işlemlerin yapılmasına olanak sağlar.

Mikrofonlu Kulaklığınızı Neden MobilCadde‹den Almalısınız?

Teknoloji sektörü internetten en çok satış yapan sektörlerden bir tanesidir. Bu yüzdendir ki firmalar arasında büyük bir rekabet vardır. Bu rekabet zaman zaman müşterinin faydasına olsa da bazen de müşterinin mağdur olmasıyla sonuçlanabilir. Kırılmaya ve bozulmaya karşı oldukça hassas olan teknolojik ürünlerin kargo ile teslim edilmesi bile satıcı açısından büyük bir risktir. Aynı risk müşteri için de geçerlidir. Çünkü ürün eline geçtikten sonra üründeki herhangi bir bozulma yada kırılma esnasında müşteri kendisini aldığı firmaya kanıtlamak zorunda kalır.

MobilCadde yılların vermiş olduğu tecrübe sayesinde tüm bu olası olumsuzlukları en ince ayrıntısına kadar bilir ve önlemlerini o yönde alır. Sitemiz üzerinden verdiğiniz ürünler en iyi şekilde korunacak şekilde kargoya teslim edilir. Kargo esnası boyunca ürününüzün paketine herhangi bir zarar gelmeyecek şekilde üstün koruma ile size ulaşır. Böylece ürünü elinize aldığınızda ve paketi açtığınızda olumsuz bir sürprizle karşılaşmazsınız.

MobilCadde her zaman en düşük kar oranıyla en iyi kalitede ürünlerini müşterileriyle buluşturmayı hedeflemektedir. Böylece her geçen gün daha fazla mutlu müşterilere sahip olmaktadır.

MobilCadde içinde bulunduğu sektörün en iyi reklamının müşterilerinden geldiğini bilir. Bu yüzden her zaman en büyük hedefi müşteri mutluluğu olmuştur. Mobil Cadde üzerinden yapacağınız alışverişlerinizi bütçenizi sarsmayan taksitlerle yapabilirsiniz. Bunun için MobilCadde sizden ekstra bir ücret istemez. Taksitli alışverişlerde ürünlerin fiyatlarında oluşan farklar kredi kartınız ile hesaplarımızın bulunduğu bankaların arasında olan bir anlaşmadan kaynaklanmaktadır.