WhatsApp Topluluk Özelliği Yolda

WhatsApp Topluluk Özelliği Yolda
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Whatsapp'da paylaş

Mesajlaşma uygulamaları arasında en popüler ve en çok kullanılan uygulama olan WhatsApp güncellemeler ile kullanıcılara yenilikler sunmaya devam ediyor. Gelmesi beklenen “Topluluk” özelliği ile birçok yeni özellik de hayatımıza girecek. Resmi şekilde doğrulanan bu özelliğin yakın zamanda platforma dahil olması bekleniyor.

Yeni özellik için haberin yayınlandığı blogta, WhatsApp kullanan kişilerin ayrı ayrı olan grup sohbetleri tek çatı altında toplanabilecek. Yani topluluk sayfaları ile kişiler ilgi alanına giren mesajları tek bir yerden alabilecek ve dilerlerse kendileri küçük gruplar oluşturabilecek.

Henüz WhatsApp Topluluk Özelliği nasıl kullanılacak, bu konuda detaylar belli değil. Ama grup sohbetlerinin birbirine entegre olabileceğini söyleyebiliriz.

WhatsApp Topluluklar Özelliği Nedir?

Yakın zamanda kullanıcılarla buluşması beklenen Topluluk özelliği ile 4 yenilik kullanıma sunulacak. Bu özellikleri şu şekilde konumlandırabiliriz.

Yönetici Tarafından Silme

Bu özellik sayesinde grup yöneticisi uygun görmediği mesajı herkesin sohbetinden silebilme yetkisine sahip olabilecek.

Dosya Paylaşımı

Bildiğiniz gibi belli bir boyutun üzerindeki dosyalar WhatsApp üzerinden ne yazık ki paylaşılamıyordu. Yeni gelecek olan özellik sayesinde 2 GB’a kadar olan dosyaların paylaşımı da mümkün hale gelmiş olacak.

İfadeler

İfadeler özelliği sayesinde artık simgelerle anlaşabilmek mümkün olacak. Canınız istemediği zaman uzun uzun mesajlar atmak zorunda kalmadan, duygu ve düşüncelerinizi ifadelerle karşı tarafa aktarabilmeniz daha kolay olacak.

Gelişmiş Sesli Arama Grupları

Mesajlaşmanın yanı sıra sesli arama imkanı da sunan WhatsApp, bu özelliğini geliştiriyor. Tek bir aramada 32 kişiye kadar katılım sağlanabileceği sesli arama özelliğini de yeni güncelleme sayesinde kullanabileceksiniz.

Yakın zamanda test yayınına alınması beklenen WhatsApp Topluluk özelliği her ne kadar ilk başta yalnızca belirli ülkede aktifleştirilecek olsa da, kısa süre sonra küresel anlamda herkes tarafından ulaşılabilir olacak. 

Blog Kategorileri

Ana Sayfa
Haber (13)
Kampanyalar (12)
Mobil Hayat (507)
Ürün İnceleme (30)